Test podstawowy

90 alergenów:

PYŁKI
leszczyna, wierzba, olcha, brzoza, babka, żyto, kukurydza, bylica, lebioda, lipa, sosna, świerk, trawy, ambrozja 

INSEKTY
pszczoła, osa, komar 

ZBOŻA 
pszenica, żyto, jęczmień, owies, proso, orkisz, soja, kasza gryczana, ryż, sezam, kukurydza, drożdże, gluten 

GRZYBY 
mieszanka grzybów I, mieszanka grzybów II, candida albicans, alternaria, cladospory 

SIERŚĆ ZWIERZĄT 
wół, koń, pies, kot, świnka morska, wełna owcza, gęsie pierze, królik, papuga 

UŻYWKI 
kawa, herbata, kakao, miód, cukier, dym papierosowy

RYBY 
mieszanka ryb I, mieszanka ryb II, flądra, makrela, łosoś, śledź, dorsz 

MIĘSO
kurczak, cielęcina, baranina, wołowina, wieprzowina 

MLEKO, JAJA
białko mleka krowiego, laktoza, żółtko jaja, białko jaja 

WARZYWA
marchew, cebula, szpinak, ziemniak, pomidor, fasola 

OWOCE
jabłko, gruszka, truskawki, maliny, agrest, porzeczki, winogrono, banan, brzoskwinia, wiśnia, morela, pomarańcza, cytryna, grejfrut 

ROZTOCZA
roztocze kurzu domowego, roztocze mąki 

ORZECHY
migdały, orzech włoski, orzeszki ziemne, orzeszki laskowe

 

TEST WZIEWNY:

ZWIERZĘTA
kacze pierze, gęsie pierze, chomik, zając, kurze pierze, pies, wielbłądzia wełna, kanarek, królik, kot, lama, mysz, świnka morska, papuga, końwłosie, szczur, wół, owcza wełna, gołębie pierze, papużka falista, koza 

NATURALNE, ALERGENY WZIEWNE
bawełna, len, wełna roślinna, włókno kokosowe, sisal, jedwab 

PLEŚNIE
alternaria tenuis, aspergillus clavatus, aspergillus flavus, aspergillus fumigatus, aspergillus niger, aspergillus oryzae, aspergillus repens, aspergillus versicolor, aurobasidium pullulans, botrytis cirenea, chaetonium globosum, cladosporium cladosporoides, cladosporium fulvum, cladosporium herbarum, curvularia lunata, epicoccum purpurescens, PLEŚNIE, , fusarium culmorum, fusarium moniliforme, fusarium solani, geotrichum candidum, helminthosporium halodes, mucor mucedo, neurospora sitophila, penicillium brevicompactum, penicillium commune, penicillium expansum, penicillium notatum, penicillium roqueforti, phoma betae, phoma herbarum, pullularia pullulans, rhizopus nigricans, saccharomyces cere visiae, serpula lacrimans, sporobolomyces roseus, sporothrix Schenckii, trichothecium dependes, ustilago 

SYNTETYCZNE, ALERGENY WZIEWNE
włókna akrylowe, włosy lalki BARBIE, włosy konika PONY, polyester zabawkowy, synt. mat. do wypełniania, poduszek „COMFOREL” 

ROZTOCZA
kurzu domowego, siana, mąki, roztocze I (Acarus siro), roztocze II, (Tyrophagus putrescentia) 

PLEŚNIE MIX
pleśnie mix I, pleśnie mix II, pleśnie mix III, pleśnie ziarna zbożowego mix, aspergillus mix, cladosprium mix, mucor mix

 

TEST PYŁKOWY:

KWIATY
pierwiosnek, mniszek, hiacynt, jaskier, koniczyna, nawłoć, róża, dalia, aster nowobelgijski, aster, wrzos, chryzantema, lak żółty, rumianek, rzepak, narcyz, tulipan, łubin, margaretka

TRAWY
kupkówka pospolita, owies, wiechlina, tomka, kostrzewa, mietliczka, stokłosa, wyczyniec, tymotka, rajgras, owies głuchy, perz, trzcina, psia trawa, klosówka welnista, owsica lakowa

KRZEWY
bez, bez czarny, jaśmin, ligustr, głóg pospolity, tamaryszek 

ZBOŻA
jęczmień, owies, pszenica

DRZEWA
brzoza, wiąz, szczodrzeniec alpejski, topola, kasztanowiec, lipa, dąb, jesion, platan, grab, buk, klon, robina, osika, oliwne drzewo, sosna szkocka 

ZIOŁA
szczaw, piołun, szkleniczek I, szkleniczek II, pokrzywa, babka lancetowata, lebioda, chmiel

 

TEST SPOŻYWCZY:

BARWNIKI
E 102, E 104, E 110, E 120, E 122, E 123, E 124, E 127, E 132, E 133, E 151, mieszanka żółta, mieszanka czerwona, mmieszanka brązowa 

EMULGATORY
E 322 lecytyna S, E 322 lecytyna D, E 338, E 339 b, E 340 a, E 340 b, E 340 c, E 341 c, E 450, E 450 a, E 450 c, E 621, E 622, E 623 

ANTYOKSYDANTY
E 310, E 312, E 320, E 321 

AROMATY
aromat malinowy, aromat truskawkowy, aromat morelowy, aromat wiśniowy, aromat pomarańczowy, aromat cytrynowy, aromat jabłkowy, aromat gruszkowy, aromat bananowy, aromat waniliowy, aromat ziołowy, aromat rumowy, aromat coca cola

KONSERWANTY
E 200, E 202, E 210, E 211, E 212, E 214 PHB, E 216 PHB, E 218 PHB, E 220, E 221, E 223, E 224, E 230, E 233, E 249, E 250, E 251, E 252 

INNE
fenol, kwas salicylowy, kwas acetylo salicylowy, kwasek cytrynowy, guma arabska, fluorek wapnia, sulfadiaza, sulfaguanida, prokaina, , chinina, ocet winny 

SŁODZIKI
mannit, sacharyna Na, cyclamat, aspartam, sorbit, laktoza, fruktoza